+38631346354 info@socatrips.si

Z nami lahko izkusite veliko različnih vrst soteskanj. Za tiste, ki soteskanja še niste preizkusili, so najbolj primerni začetniški spusti po kanjonu. Ko osvojite osnove soteskanja pa vas bodo naši izkušeni vodiči peljali na nadaljevalno turo po kanjonu. Možnosti so neskončne, saj je dolina Soče polna skritih sotesk, ki jih je moč obiskati le s pravo opremo in znanjem. Vsak kanjon ima svoje značilnosti, skrite kotičke, globoke bazene, rastlinje in zgodovino. S potovanjem skozi kanjon boste odkrili skrito zgodbo najbolj nedostopnih delov območja žive vode.

Vsako soteskanje vključuje: 

 

ZAVAROVANJE  
NEOPREN  
NEOPRENSKE NOGAVICE  
ČELADA  
VAROVALNI PAS ZA SOTESKANJE S POPKOVINO 
PREVOZ DO KANJONA IN NAZAJ  
IZKUŠEN VODIČ  

Začetniško soteskanje
 Sušec & Smaški potok

Odlična izbira za družine z otroci starimi 10 let in več. Prisojna, južna lega kanjona omogoča čudovito začetniško izkušnjo plavanja v bazenčkih smaragdne vode, spustov po manjših slapovih brez vrvi in spustov po večjih slapovih z vrvjo.

  2 – 3 ure
  min. starost: 10 let
  min. 2 osebi
  maks. 15 oseb

Zahtevnejše soteskanje (stopnja I) Slap Kozjak

Spustite se v najbolj slikovit kanjon, ki se konča s spustom po verjetno najlepšem slapu v Sloveniji. Na tisoče turistov si letno ogleda kanjon s sprednje strani, vendar le nekaj teh ljudi si drzne tudi potopiti in zaplavati v kanjonu in doživeti tudi druge slapove znotraj kanjona, katerega soteska je zarezana v 50-metrske stene. Čudoviti prizori in igra svetlobe je na ogled gostom, ki si želijo bolj adrenalinskega soteskanja.

  2 – 3 ure
  min. starost: 15 let

  min. 2 osebi
  maks. 10 oseb

Zahtevnejše soteskanje (stopnja I) Fratarica

Popolna gorska izkušnja! Ne tako globok kanjon kot Kozjak, ampak zato s čudovitimi razgledi na najvišjo slovensko gorsko steno, obrnjeno proti vasi Log pod Mangartom. To soteskanje je primerno za vse adrenalinske odvisnike, saj ponuja spust po 50-metrskem slapu, imenovanim Parabola.

  5 – 6 ur
  min. starost: 18 let

  min. 2 osebi
  maks. 5 oseb

Zahtevnejše soteskanje (stopnja II)  Globoški potok

Globoški potok ponuja nekaj resne akcije v kanjonu in zahteva vsaj osnovno znanje vrvne tehnike. Predstavlja vrhunec naše soteskarske ponudbe. Zahteven dostop in sestop v enem najbolj odmaknjenih delih Slovenije. Slapovi, ki so visoki do 100 metrov, obdani z gostim mahom na oranžni skali, vam bodo omogočili spuščanje po vrvi skozi zavese mavric.

  5 – 6 ur
  min. starost: 18 let

  min. 2 osebi
  maks. 5 oseb

– Vse cene so na osebo
          – Dodaten popust na velike skupine
          – Dodaten popust na drugo aktivnost s Soča Trips

Email
Facebook
YouTube
Instagram